over mij

Robin Groos

Hoe ben ik hier gekomen?

Tijdens mijn tienerjaren ging ik liever mijn eigen weg en had ik weinig interesse in school. Ik ging vaak tegen de stroom in en zocht naar manieren om mijn eigen koers te bepalen. Maar het was in die zoektocht dat ik mijn roeping ontdekte in een bescheiden eetcafé, waar mijn passie voor de horeca voor het eerst begon te ontluiken.

Naarmate de jaren verstreken, groeide mijn interesse en liefde voor de culinaire wereld. Ik besloot mijn passie serieus te nemen en begon aan diverse studies om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn kennis te vergroten. Mijn toewijding bracht me uiteindelijk naar het hoogtepunt van de gastronomie, waar ik de eer had om sommelier te zijn bij het befaamde tweesterrenrestaurant Sabero van Nico en Sonja Boreas.

In 2019 nam ik een gedurfde stap en opende ik mijn eigen restaurant, Eden, in Valkenswaard. Het was een droom die werkelijkheid werd, en in 2020 ontvingen we onze allereerste Michelin-ster, wat een mijlpaal was in mijn carrière. Het leek alsof alles op rolletjes liep, maar na vier jaar begon ik te beseffen dat ik in mijn streven naar succes de passie die me ooit had gedreven, uit het oog was verloren.

Het jaar 2023 bracht een keerpunt in mijn leven. Ik nam de moeilijke beslissing om mijn geliefde restaurant Eden te verkopen. Het was tijd om mijn dromen en ambities opnieuw te definiëren, om te ondernemen vanuit ware passie en persoonlijk evenwicht. Deze nieuwe reis belooft me te leiden naar een diepere vervulling en een hernieuwde connectie met de culinaire wereld die ik altijd heb liefgehad.